Machineveiligheidsvraagstukken

Ontdek de expertise van Rozendal Arbo en Veiligheid in het begeleiden van organisaties bij het verkrijgen van een CE-markering voor hun machinepark. Onderdeel van deze CE markering is de Risicoanalyse. Onze unieke risicobeoordelingsmethodiek voor Machines, Robots en Cobots stelt u in staat om op een heldere en overzichtelijke manier de nieuwe risico’s te identificeren en aan te pakken.

In de snel evoluerende maakindustrie is automatisering essentieel om concurrerend te blijven. Traditionele robots zijn beperkt in hun flexibiliteit, maar onze focus ligt op de nieuwste ontwikkeling: Cobots. Deze collaboratieve robots werken zij aan zij met uw medewerkers en kunnen eenvoudig worden aangepast aan veranderende behoeften.

Wij begrijpen dat de wetgeving achterloopt op de technologische vooruitgang. Daarom helpen we u omgaan met de nieuwe uitdagingen op het gebied van machineveiligheid. Onze begeleiding bij CE-markering zorgt ervoor dat u voldoet aan de Europese productrichtlijnen, zoals de Machinerichtlijn, en dat u juridische conflicten en aansprakelijkheid voorkomt.

Of u nu een leverancier, gebruiker of fabrikant bent, wij staan klaar om uw organisatie te ondersteunen. We bieden ook begeleiding bij aanverwante productrichtlijnen, zoals de ATEX-richtlijn en de Richtlijn drukapparatuur (PED). Onze experts zorgen ervoor dat uw machinepark voldoet aan de vereisten en dat u met een gerust hart kunt opereren binnen de geldende regelgeving.

Met onze grondige inventarisatie van uw machinepark bepalen we wat er al aanwezig is, wat al voldoet aan de richtlijnen en waar eventuele hiaten liggen. Op basis daarvan bieden we een transparante prijsinschatting en stellen we het vereiste technisch dossier op. U levert de benodigde documentatie aan, zoals tekeningen, pneumatische schema’s en handleidingen, en wij zorgen voor een vlotte afhandeling.

Kies voor Rozendal Arbo en Veiligheid en profiteer van onze diepgaande kennis van wet- en regelgeving. Samen zorgen we ervoor dat uw organisatie voldoet aan de Machinerichtlijn en andere relevante richtlijnenen en voorschriften. Neem vandaag nog contact met ons op en verzeker de veiligheid en conformiteit van uw machinepark met een betrouwbare CE-markering.

Joey Rozendal
Joey Rozendal
Gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige (kerndeskundige)