Veiligheidscultuur / gedragsverandering

Wilt u de veiligheidscultuur binnen uw organisatie naar een hoger niveau tillen en streven naar continue verbetering? Rozendal Arbo en Veiligheid biedt begeleiding en ondersteuning bij het implementeren van de Cultuurladder, een effectieve methode om de veiligheidscultuur te meten en te ontwikkelen.

De Cultuurladder is een krachtig instrument dat organisaties helpt om inzicht te krijgen in hun huidige veiligheidscultuur en stappen te zetten richting een cultuur van veiligheidsexcellentie. Het biedt een gestructureerde aanpak om de veiligheidscultuur te evalueren, knelpunten te identificeren en gerichte verbetermaatregelen te implementeren.

Bij Rozendal Arbo en Veiligheid hebben we ervaren consultants die u kunnen begeleiden bij elke stap van het Cultuurladder-proces. We beginnen met een grondige analyse van uw organisatie, waarbij we de heersende normen, waarden en attitudes met betrekking tot veiligheid in kaart brengen. Vervolgens voeren we een assessment uit om de veiligheidscultuur te meten op verschillende niveaus en aspecten.

Op basis van de resultaten van het assessment stellen we een gedetailleerd verbeterplan op, specifiek afgestemd op uw organisatie. We bieden begeleiding bij het implementeren van de verbetermaatregelen en het creƫren van draagvlak binnen de organisatie. We zorgen voor regelmatige evaluatie en monitoring om de voortgang te meten en bij te sturen waar nodig.

Het implementeren van de Cultuurladder biedt vele voordelen voor uw organisatie. Het verhoogt het veiligheidsbewustzijn bij medewerkers, versterkt de betrokkenheid en motivatie om veilig te werken, vermindert het aantal incidenten en bevordert een proactieve veiligheidscultuur. Bovendien kan het uw organisatie helpen bij het behalen en behouden van certificeringen op het gebied van veiligheid, zoals VCA.

Kies voor Rozendal Arbo en Veiligheid als uw partner bij het implementeren van de Cultuurladder en het ontwikkelen van een sterke veiligheidscultuur. Samen bouwen we aan een cultuur van veiligheidsexcellentie en streven we naar een veilige werkomgeving waarin medewerkers gedijen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen ondersteunen bij het versterken van uw veiligheidscultuur met behulp van de Cultuurladder.

Joey Rozendal
Joey Rozendal
Gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige (kerndeskundige)